fredag 4 mars 2016

Åhus Swingorkester fyller 20 år!

Våren 1996 startade vi bandet som nu fyller 20 år.


Tjugo fantastiska år har passerat med cirka 350 spelningar för en swingälskande publik i södra Sverige och på Bornholm. Många trevliga jazzklubbar och festivaler har besökts, bl a.10 år på Malmö festivalen, Nalen, Stampen och Club Louise mm i Stockholm, Men vi har även spelat på många bröllop och privata fester för en dansant och nöjd publik. Under alla åren har vi spelat för Nya Konditoriet, på Köpmannagatan i Åhus, som stöttat bandet enda sedan starten.Av de ursprungliga nio medlemmarna återstår endast fyra. Under åren har tio musiker passerat bandet och ersatts så att vi idag är elva män och en kvinna, sångerskan Anna Neah Deutgen och är en något åldrande skara vilket gör att vi anpassat antalet spelningar från ett 20 tal ,till ett 10 tal per år.

För närvarande består bandet av Anna Neah Deutgen sång, Bengt E. Lind, Gregory Ostrowsky och Björn Johnfors trumpet, Filip Wagnefjord trombone, Leif Ågren, Kaj Andersson, Pär Olsson saxofon, Krister Wall piano, Bertil Lindhjolm gitarr, Pär Fredriksson bas och Bengt Isaksson trummor och sång. Björn är orkesterledare & bokare, Leif är musikalisk ledare, För närvarande driver vi bandet ett år i taget och har behov av trombonist och trumpetare.

Sedan 15 år tillbaka har vi våra rep. lokaler på ÅhusGården där vi huserar helt ostörda och erhåller all erforderlig service och ett bra samarbete.

Vi bjuder in till Jubileumsvårkonsert på ÅhusGården den 20 mars med inriktning på Italienska rytmer tillsammans med vår gästartist Nino Tiritiello samt gästartisten Sofie Ljungren som sjunger  ett antal nummer ur den amerikanska sång-boken. Givetvis har vi med oss en dos orkesterswing.
Medarrangörer är ÅhusGården och Nya Konditoriet där förköp av biljetter kommer att ske.
I pausen serveras den sedvanlig swingmackan med kaffe och kaka.

Väl mött! Björn Johnfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar